RPF palaiko Baltarusijos profsąjungiečius

Baltarusijoje areštų banga prieš nepriklausomas profsąjungas: RPF prisijungia prie tarptautinės solidarumo akcijos

Balandžio 19-ji tapo juoda diena nepriklausomų profesinių sąjungų judėjimo Baltarusijoje istorijoje. Valstybės saugumo tarnyba suėmė daugiau nei dešimt profesinių sąjungų aktyvistų, tarp kurių buvo beveik visi lyderiai. Tarp jų – Demokratinių profesinių sąjungų kongreso (BKDP) prezidentas Aleksandras Jarašukas, viceprezidentas Siarhei Antusevičius ir Laisvosios Baltarusijos profesinės sąjungos vadovas Mikalajus Šarakhas. Vienam iš jų, Laisvosios metalo darbininkų sąjungos (SPM) vadovui Aliaksandrui Bukhvostau, sutriko širdis, jis buvo išvežtas į ligoninę.

Dešimtmečius nepriklausomas profesinių sąjungų judėjimas Baltarusijoje tvirtai stojo prieš diktatorišką Aleksandro Lukašenkos režimą. Nepaisydamas griežto politinio susidorojimo grėsmės, BKDP atvirai pasmerkė Rusijos invaziją į Ukrainą ir pareikalavo išvesti Rusijos kariuomenę iš Baltarusijos teritorijos.

Pasaulinės sąjungos, TDO, „Amnesty International“ ir kiti jau pasmerkė areštus ir paragino nutraukti represijas prieš Baltarusijos profesines sąjungas. Reikalaujame nedelsiant paleisti visus aktyvistus ir sustabdyti nepriklausomų profesinių sąjungų persekiojimą Baltarusijoje!

Protestuodama dėl neteisėtų veiksmų, RPF prisijungia prie tarptautinės solidarumo akcijos ir kviečia tai padaryti kiekvieną savo narį! Spauskite nuorodą:

https://www.labourstartcampaigns.net/show_campaign.cgi?c=5092