ES finansavimo galimybės: išskirtinis vebinaras RPF narių darbdaviams bei partneriams

Regioninių profsąjungų federacija surengė nuotolinį vebinarą profsąjungų darbdaviams, partneriams ir verslininkams apie naujojo periodo ES finansavimo perspektyvas ir galimybes.

Iki 2030 metų Lietuvą pasieks beveik 8 milijardai, skirti įvairioms investicinėms programoms. Kokias sritis numatoma finansuoti? Kokie finansavimo šaltiniai ir kokie dydžiai? Ir kaip nepasiklysti tarp įvairiuose žinybose skelbiamų šaukimų? Į šiuos klausimus vebinaro metu atsakymus išgirdo ne tik Regioninių profsąjungų federacijos nariai, bet ir jų darbdaviai.

„Tokius vebinarus rengsime ir ateityje. O jų tikslas parodyti, kad profesinės sąjungos gali būti ir privalo būti naudingomis savo įmonėms, savo darbdaviams. Bendradarbiavimas tarp darbdavių ir dirbančiųjų gali būti dalykiškas, konstruktyvus ir abipusiai naudingas. Juk to visi ir siekiame. Kuo daugiau tokių pozityvių socialinių santykių atsiras Lietuvos versluose, tuo geriau gyvensime visi kartu, mažiau bus socialinių įtampų, o iš to laimės ne tik dirbantieji, bet ir verslų savininkai”,- sako RPF pirmininkas Audrius Gelžinis.

Jurgita Peciulevičienė

Naująjį 2021- 2027 m. finansavimo laikotarpį pristatė ES finansavimo ekspertė Jurgita Peciulevičienė. Jos atstovaujama įmonė „Teisa“ šioje srityje dirba jau daugiau nei 15 metų. Apžvelgti dar galiojantys ir artėjantys kvietimai juridiniams asmenims. Ekspertė atsakė ir į dalyvių klausimus.

Norintys gauti vebinaro medžiagą rašykite:  lzudps@gmail.com.

Profsąjungų partneriams, verslininkams ir darbdaviams artimiausiai numatomų vebinarų temos:

  1. Kolektyvinės sutartys – nauda verslui.
  2. Regioninių projektų finansavimo galimybės.
  3. Profsąjungų ir verslo bendradarbiavimo gerosios praktikos pavyzdžiai.
  4. Bendrosios žemės ūkio politikos įgyvendinimo taisyklės ir finansavimo schemos.
  5. Naujausi verslo finansavimo ES lėšomis priemonių šaukimai.